yokio_logo_nav
svettbehandling-hero-banner

Svettbehandling

Överdriven svettning, s.k. Primär Hyperhidros, behandlas med Botox och ges som injektioner med mycket tunna nålar. Sedan 2003 är botox godkänt som medicinskt behandlingsmedel för detta ändamål.

Vad är en svettbehandling och hur går den till?

Överdriven svettning s.k. Primär Hyperhidros är ett tillstånd som drabbar ca 3% av befolkningen. Ett vanliga ställe där man har besvär är t.ex. armhålor.

Primär Hyperhidros behandlas med Botox och ges som injektioner med mycket tunna nålar. Sedan 2003 är botox godkänt som medicinskt behandlingsmedel för detta ändamål. Man utför behandlingen genom att ge flera små injektioner i det problemutsatta området. Det tar ca 30 minuter och kräver ofta inte bedövning. Behandlingen har mycket bra prognos och cirka 90 procent av patienterna blir helt hjälpta eller upplever effektiv lindring av besvären.Behandlingsområden

Den vanligaste behandlingsområdet är armsvett men vi kan också behandla hand- och fotsvett. Vid fotsvettsbehandling är dock effekten något sämre.

svettbehandling-behandling
Säkerhet och kvalitet för enastående resultat
innan-behandling

Inför behandlingen

Du bör inte ha feber eller sjukdomskänsla i kroppen. Inte heller ha kvisslor eller finnar på injektionsområdet, eller pågående herpesinfektion. Du bör inte vara gravid eller amma samt inte ha en neurologisk sjukdom med nedsatt muskelkraft.

efter-behandling

Efter behandlingen

Effekten kommer ca 4-14 dagar efter behandlingen. De flesta har effekt i 3-12 månader och upprepad behandling ger likartad effekt. Eventuella biverkningar är lindriga och övergående.

Priser

Botox/Azzalure 1 omr. 2 600 kr
Botox/Azzalure 2 omr. 3 000 kr
Botox/Azzalure 3 omr. 3 300 kr
Botox mot spänningshuvudvärk 45 minuter 4 000 kr
Botox/Azzalure mot tandgnissel (Bruxism) 2 600 kr
Botox/Azzalure mot armsvett 3 500 kr
Botox/Azzalure mindre områden, bunnylines, haka, "sura" mungipor 1 500 kr
MicroGold 30 minuter 2 300 kr