yokio_logo_nav
prp-hero-banner

PRP - PLATELET RICH PLASMA

Vid en PRP-behandling utvinner vi trombocyter från ditt eget blod som sedan återinjiceras med små nålar i huden. Trombocyterna aktiverar då stamceller som frigör olika tillväxtfatktorer av den behandlade huden.

VAD ÄR PRP?

PRP står för Platelet Rich Plasma - en behandling med kroppens egna ämnen. Det betyder på svenska ungefär ”trombocyt-rik blodplasma”. PRP nyttjas till en början inom hjärtkirurgin men används och har använts sedan länge inom ortopedi, plastikkirurgi, vid hårtransplantation och vid tandköttsskador.

Vid en PRP-behandling utvinner vi trombocyter från ditt eget blod som sedan återinjiceras med små nålar i huden. Trombocyterna aktiverar då stamceller och frigör olika tillväxtfaktorer som på olika sätt stimulerar återuppbyggnad, förstärkning och syresättning av den behandlade huden.

kontor-bild

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL

1. Din läkare tar 15 ml av ditt blod (ca en matsked) för att isolera blodplättarna (trombocyterna). Ett speciellt system används för proceduren.

2. Därefter injicerar han/hon blodplättarna i det område som ska behandlas (t.ex. ditt ansikte eller hårfäste) för att stimulera kroppens egen regenereringsprocess.

3. Blodplättarna innehåller tillväxtfaktorer som främjar bildandet av cellbevarande ämnen, såsom kollagen och hyaluronsyra. Blodplättarna läker sår och gynnar läkningen på ett sätt som dessutom stimulerar regenereringen och cellmetabolismen.

Behandlingen tar vanligtvis mindre än 30 minuter. Eftersom mycket små kanyler används uppstår sällan blödningar och eftersom din kropps egna ämnen används är proceduren jämförelsevis säker och vältolererad.

prp-före-efter
Behandlingsområden
  • Mogen eller åldrad hud - stärker befintliga celler och frigör tillväxtfaktorer
  • Alopeci eller håravfall - stimulera hårtillväxt, låter dina egna tillväxtfaktorer göra jobbet
  • Ärr & bristningar - PRP startar en läkningsprocess samt ger en ökning av mikrocirkulationen
  • (kroniska) Sår - PRP startar en läkningsprocess
  • Pigmenteringar och ojämn hudton
innan-behandling

Inför behandlingen

Du skall inte ha någon infektion, feber eller sjukdomskänsla i kroppen när du genomför din behandling. Drick rikligt med vatten innan. Är du för uttorkad så kommer det vara svårare att dra blod från dig och det är ditt blod vi vill åt för att kunna utvinna tillväxtfaktorerna ur din blodplasma.

Du får inte ha någon blodsmitta, vara gravid eller amma. Rökning och alkohol minskar resultatet, bra att undvika/minska fem dagar innan behandling.

Undvik kosttillskott så som vitamin E, vitamin C och Omega-3 i en vecka innan behandlingen. Om du tar blodförtunnande mediciner som Waran eller Eliquis är det bra att kontakta din vårdcentral för en eventuell nedtrappning innan din behandling.

Bra att veta inför behandlingen är att om du intar läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra (Treo och Magnecyl), NSAID- preparat (Ipren) kan blåmärken lättare uppstå i injektionsområdet.

efter-behandling

Efter behandlingen

Vi brukar rekommendera 3–4 behandlingar med 1 månads mellanrum för att på bästa sätt aktivera de positiva processerna i kroppen. Exakt hur många behandlingar som behövs diskuteras vid den kostnadsfria konsultation efter kundens utgångsläge och önskemål.

Det kan framkomma lite rödhet direkt efter behandlingen, men det avtar några timmar efteråt. Du kan återgå till dina vanliga vardagsaktiviteter efter behandlingen. Vi brukar rekommendera att inte tvätta håret på ca. 1 timme för att låta plasman verka ordentligt.

Vid alla behandlingar med nålstick finns alltid en risk för blåmärken.

VAMPYRE FACELIFT - KOMBINERA MED FÖRDEL MED DERMAPEN

En PRP-behandling kan med fördel göras ihop med en behandling med Dermapen. Syftet med detta är att skapa tätare och mer jämnt fördelade kanaler att slussa ner blodplasman genom. Dessutom kan vi då dra nytta av resultaten från traditionell behandling med Dermapen, såsom ökad kollagenstimulans, reducering av ojämn hudton och akneärr samt förbättring av hudstrukturen. Det är detta vi kallar för ett Vampyre Facelift.

Priser

PRP - hudföryngring 3 000 kr
PRP - cellnybildning mot håravfall Artrosbehandling 45 minuter 3 000 kr
Artrosbehandling 45 minuter 3 000 kr

VAMPIRES FACELIFT
Dermapen + PRP, 120 minuter 4 000 kr
Dermapen + PRP, KUR 3 behandlingar 120 minuter 10 000 kr