yokio_logo_nav
botox-banner

Botox/ botulinumtoxin

Botulinumtoxin A är ett naturligt förekommande bakterieprotein. Mycket små doser av denna substans injiceras precis under huden i de muskler som behandlas för att minska rynkorna.

VAD ÄR BOTOX OCH HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Botulinumtoxin A är ett naturligt förekommande bakterieprotein. Mycket små doser av denna substans injiceras precis under huden i de muskler som ska behandlas för att minska rynkor.

Botox har används sedan 1982 och från början var det bara för medicinsk användning för att lindra ryckande muskler. Snart fick även skönhetsindustrin upp ögonen för preparatet. Applicerat på rätt sätt gör de minskade muskelrörelserna att huden ovanför blir slätare och mindre rynkig. Botox används även för medicinska skäl, bland annat har botox en god effekt vid spänningshuvudvärk, för att motverka migrän och spända käkar.

Vid behandlingen injicerar vi botox med en speciell tunn nål och substansen blockerar då den nervsignal som gör att en muskel drar ihop sig. Det resulterar i att linjer och rynkor, som du exempelvis fått genom att rynkat pannan eller kisat mot solen, mjukas upp och blir mindre synliga. Behandlingen tar inte mer än en halvtimme att genomföra.

botox-behandling

behandlingsområden

Bekymmersrynkor, rynkor i pannan och “kråksparkar”
Botox är en lämplig behandling för dig som har markerade linjer och rynkor i ansiktet. Det kan exempelvis vara rynkor under ögonen som får dig att se trött, arg eller ledsen ut, såväl som bekymmersrynkor eller rynkor i pannan.

Symmetriskt ansikte
Botox kan injiceras i ansiktet för att rätta till asymmetriska drag. Denna behandlingkan ge dig ett harmoniskt och symmetriskt utseende, helt utan kirurgiska ingrepp. För att uppnå precis det resultat du önskar kan man kombinera botox med fillers.

Spänningshuvudvärk, migrän, spända käkar och svettning
Vi erbjuder även botox som medicinska behandlingar av migrän, tandgnissling, överdriven svettning (hyperhidros), och muskelspasmer.

botox-före-efter
icon-innan-behandling

Inför behandlingen

Du bör inte genomgå en behandling om du är allergisk (överkänslig) mot botulinumtoxin typ A eller något annat innehållsämne i detta läkemedel, använder antibiotika (används mot infektioner), antikolinesteras-läkemedel eller muskelavslappnande läkemedel. Du ska inte heller ha en pågående infektion, feber, sjukdomskänsla eller ha en pågående herpesinfektion som i kroppen.

Vi genomför inte denna behandling på gravida eller ammande. Bra att veta inför behandlingen är att om du intar Magnecyl eller Ipren eller liknande kan blåmärken lättare uppstå i injektionsområdet.

icon-efter-behandling

Efter behandlingen

En behandling ger mycket sällan några problem. Räkna med att du kan behandla dig på lunchen och sedan gå tillbaka till jobbet. Ibland kan mindre blåmärken uppstå, men det går i så fall över på ett par dagar.

Saker du bör undvika de närmast 12 timmarna efter behandlingen är peeling eller massage av ansiktet, träna, sminka det behandlade området eller basta.

Direkt efter behandlingen kan behandlingsområdet bli lite rött och svullet. Effekten av behandlingen börjar synas efter ungefär en vecka med maximal effekt efter 14 dagar. Behandlingen är inte permanent utan kvarstår i ungefär fyra månader och måste sedan göras om.

Priser

Botox/Azzalure 1 omr. 2 600 kr
Botox/Azzalure 2 omr. 3 000 kr
Botox/Azzalure 3 omr. 3 300 kr
Botox mot spänningshuvudvärk 45 minuter 4 000 kr
Botox/Azzalure mot tandgnissel (Bruxism) 2 600 kr
Botox/Azzalure mot armsvett 3 500 kr
Botox/Azzalure mindre områden, bunnylines, haka, "sura" mungipor 1 500 kr
MicroGold 30 minuter 2 300 kr